«Маїс» освоює новий вид продукції

DSC_5967Власне перші кроки вже зроблено. На полицях маркетів і в торговій мережі з’явився відмінний від усіх існуючих, з надзвичайно приємними смаковими якостями сік «НАЙСІК». І тепер покупці випитують один в одного – а де ж його придбати. Та конкуренція з виробництва і продажу соків на українському ринку (діє вже 400 підприємств) змушує іти далі.

Нещодавно у «Маїсі» відбулась зустріч керівників і фахівців компанії з доктором технічних наук Олександром Литовченком, керівником Центру плодово-ягідного виробництва, завідуючим лабораторії інноваційних харчових технологій інституту садівництва Національної академії аграрних наук України. Обговорено концептуальні напрямки розвитку виробництва фруктових соків і пюре відповідно до чинних нормативно-технічних вимог і стандартів якості України та Європи.

Олександр Михайлович поінформував, що за спостереженнями науковців їхнього інституту українці надають перевагу сокам місцевого виробництва (імпорт у межах 10 відсотків). Ринок України своїми соками насичений вже достатньо. Але середньостатистичний громадянин у нас споживає за рік тільки 8 літрів соку, тоді як європеєць – 30, американець – 60 літрів.

Між тим вчені-дієтологи, Всесвітня організація здоров’я прямо пов’язують якість і тривалість життя людини із споживанням фруктів і овочів. Особливо натуральних соків, які не містять консервантів наявних у напоях зарубіжних фірм. Треба знати і таке – навіть від кращих сортів свіжих яблук сік корисніший, бо не містить токсичних речовин, які попадають до плоду під час вирощування.Ціннісоки, зазначив вчений, вигідно виробляти із плодів, вирощених на Черкащині. Для яблунь тут найкращі природні і кліматичні умови, а в яблуках найбільше сухих розчинних речовин і цукрів, невисокий рівень кислотності. Отже, є всі умови вдало поєднувати ці фактори і виробляти продукцію на смаки, які полюбляють споживачі.

DSC_5961Генеральний директор ТОВ АПК «Маїс» Сергій Осадчий сформулював бачення співпраці інституту і компанії щодо розвитку підприємства нового типу, з урахуванням світового досвіду на найближчі два-три роки. Для цього у стислі терміни необхідно розробити концепцію цієї галузі. Вона має передбачати насамперед найсучасніші технологічні вимоги, придбання новітнього обладнання, добудову виробничих приміщень для зберігання продукції, використання вже створеної бази. І звичайно ж – організацію та схеми виробництва найкращих та неповторних соків «Маїсу».

У ході дегустації вже виробленої продукції учасники зустрічі відзначили, що оцінка покупців позитивна, вона свідчить, що новий напрям розвитку обрано правильно.

DSC_5965