Сад як життя

DSC_51072Станіслав Мельник, головний технолог саду

Сад, як і життя суспільства, потребує постійного оновлення, нарощування продуктивності, збільшення зборів яблук й інших плодів. Перспективою на найближчий період вважаємо досягнення їх урожаю в обсязі 7-8 тисяч тонн. Матеріальна й технічна база для такого зростання у нас вже закладена: є техніка, мінеральні добрива, людський ресурс.

І фахівці, і працівники саду налаштовані на досягнення такого рівня, добре усвідомлюють, що тільки нарощування виробництва плодів, соків дозволить поліпшити добробут кожного. Ми цінуємо своїх людей, створюємо стимулюючі умови праці. Затишний сучасний будинок в саду для них, є де в обідню перерву перепочити, пообідати, поспілкуватися.  Загалом, у нас в колективі панує атмосфера повної довіри, взаємоповаги, щирості.

DSC_0810Зимовий сад, як непрочитана книга: занурений в себе, мовчазний, сповнений дум і відгадок для тих, хто вміє читати крону. А вона уже і в лютому знає, яким буде майбутнє плодоношення, якщо її уберегти і доглянути. Цю місію у саду «Маїсу» з кінця січня виконують бригади обрізальників. Одна чоловіча, друга жіноча. Вони вглядаються в кожну гілку, звільняють простір для тих, що мають гарні плодухи для майбутніх яблук. Про сад і життя розмовляємо з жінками.

Людмила Унгурян, робітниця садової бригади:
— Кожне деревце необхідно ретельно оглянути, видалити конкуренти, жировики, укоротити сильні бокові і верхні гілки, що пригнічують плодові. А останні треба звільнити від загущеності. І таких операцій за день з десятирічними деревцями кожному треба провести 150-200, з малими другого-третього року — 500-700. Але роботу цю виконую із задоволенням.