Там, де народжується насіння

Журналісти «Пропозиції» побували на найсучаснішому в Україні насіннєвому заводі.

Нещодавно, перебуваючи на одному із Днів полів, що проводився на Київщині, довелося стати свідком розмови двох керівників, відомих на всю Україну сільгосппідприємств. «Оце, – каже один із них, – минулого року купив у «Маїсі» насіння кукурудзи і сам здивувався – схожість у них, мабуть, усі 100 %. А от зараз знову побував у Черкасах і побачив у «маїсівців» суперкрутий насіннєвий завод, якого і в Європі немає…». Подумалося, от вона, цікава тема для матеріалу про передовий досвід!

Тому, не відкладаючи надовго, ми вирішили відправитися у відрядження до Черкас, аби на власні очі побачити, як працює кукурудзо-калібрувальний завод ТОВ «АПК Маїс».

У Черкасах нас зустрів заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс» Олег Калінчук. Він і розкрив секрет – чому підприємство, на якому він працює, сільгоспвиробники вважають «суперкрутим».

калинчук

Генеральний директор ТОВ АПК «Маїс» Олег Калінчук

-По-перше, це – один із найновіших насіннєвих заводів України, який лише минулого року введено в експлуатацію, – пояснив Олег Калінчук.  –  По-друге, тут установлене найсучасніше обладнання відомих світових брендів. Перед тим, як його закупити, ми об`їздили найкращі заводи Європи, де визначили «плюси» та «мінуси» кожного устаткування. Після цього обрали саме те обладнання, яке забезпечує максимальну якість готової продукції.

Заступник директор ще довго розповідав про своє улюблене дітище, але ми вирішили: ліпше раз побачити, аніж десять разів почути і відправилися на екскурсію заводом.

Технологічний процес тут відбувається у кілька етапів. Перший, це – прийом кукурудзи в качанах. Машини, завантажені продукцією, прямують на зважування, потім, після відбирання проб для лабораторії, відправляються на зважування, потім, після відбирання проб для лабораторії, відправляються до приймального відділення фірми KEITH Walkingfloor. Там сировина вивантажується і, за допомогою системи похилих транспортерів, дозованим потоком надходить у цех сортування, де встановлено американське обладнання Power Huccer. Тут кукурудзу очищають від обгортки, вибраковують нетипові, занадто вологі та «хворі» качани.

Далі відбувається дуже відповідальний процес – сушіння сировини. Це здійснюється на сушарці німецької фірми Petkus.

- Чому саме Petkus? Вона надійна, має модульну конструкцію, – розповідає заступник генерального директора Олег Калінчук. – Наша зерносушарка складається із 20 камер, за один раз можна завантажити 1100 т качанів. Це, до речі, одна з найбільших зерносушарок Європи. Процес її роботи побудований так, що ми можемо використовувати потік нагрітого повітря двічі, що істотно впливає на економію енергоресурсів….

За допомогою автоматичної системи контролю та керування сушаркою вдається точно дотримувати всіх параметрів сушіння. Температура теплоагента — максимум 38°С , температура зерна в камері не більше 35…36°С, за вологості качанів – 27-35%. Такий режим гарантує захист зерна від травмування.

Після сушіння кукурудза відправляється у цех обмолоту, де встановлені машини для обмолоту качанів кукурудзи HS88 і машина попереднього очищення зерна RVS німецької фірми «Ruberg». Обмолот проходить шляхом тертя одного качана об інший і це убезпечує насіння від пошкодження.

Потім сировина надходить у калібрувальний цех, потужність якого 6-8 т за годину, оснащений обладнанням датської фірми Cimbria. Тут також встановлено сучасний фотосепаратор (до речі, далеко не всі заводи мають  подібне обладнання), який за допомогою датчиків і камер здійснює сортування зернин за кольором, структурою, розміром, формою. Це обладнання розпізнає навіть ті незначні відмінності, які не можуть бути ідентифіковані людським оком. Жодна інша технологія в світі не має подібної якості очищення.

Потім насіння відправляється на протруєння (як правило, застосовується фунгіцид Максим XL або, за бажання замовника, інший препарат) і одночасно відбувається його фарбування. По завершенню калібрувального процесу посівний матеріал потрапляє на автоматизовану пакувальну лінію Concetti продуктивністю 700 посівних одиниць на годину.

Готова продукція відправляється на склад, на зберігання. На території заводу є два склади-холодильники загальною площею 2500 кв. м для зберігання кукурудзи у теплу пору року.

Важливо також відмітити, що всі етапи виробництва насіння супроводжуються лабораторним контролем. За період проходження сировини від її прийому до пакування зразки для досліджень відбираються вісім разів.

- Всі технологічні процеси, що впливають на якість, проходять жорсткий контроль, аналогічний тому, який діє на підприємствах Європи. А на завершальному етапі виробництва зразки кожної партії насіння перевіряються Державною насіннєвою інспекцією, після чого видається  відповідний сертифікат, – так відповів заступник генерального директора на запитання щодо гарантій якості.

Однак, навіть не державний сертифікат гарантує якість посівного матеріалу, виробленого на заводі ТОВ АПК «Маїс», а те, що постійними замовниками підприємства є відомі у Європі виробники насіння: «Лімагрейн», «Монсанто» та ін. Власні ж гібриди, які реалізує компанія «Зоря-Маїс Насіння» за якістю можна поставити в один ряд із продукцією вищеназваних брендів.

- Щодо важливості якості посівного матеріалу доречно пригадати прислів’я: «Дешева рибка – погана юшка». Сьогодні в Україні є чимало підпільних виробників, котрі вручну «трясуть» насіння. Так, воно може бути дуже дешевим. Але, зекономивши 100 грн. на посівному матеріалі, у полі можна втратити десятки тисяч гривень. Тому потрібно купувати насіння виключно перевірених виробників. Наприклад, як свідчать дані нашої лабораторії, чистота гібридів компанії «Зоря-Маїс Насіння» становить 99,9 %, а схожість не нижча 95%.

По закінченні екскурсії заводом Олег Калінчук наголосив, що ТОВ АПК «Маїс» – компанія завжди відкрита для співпраці. Якщо сільгоспвиробники так само, як і ми, захочуть здійснити екскурсію заводом, то, будь ласка, тут зустрінуть їх з радістю.

І. Бірюкова (i.birykova@univest-media.com)