«Яблучний бізнес України-2016». Бізнес-тур у “Маїс”

DSC_5220Два дні на Черкащині вирував форум садівників за програмою «Яблучний бізнес України-2016». Представники більшості областей України, Німеччини, Угорщини, Казахстану, провідних суміжних компаній і фірм (всього 150 осіб) всебічно розглянули нові тенденції у розвитку яблучного виробництва.

Базовим господарством для вивчення новинок сучасних технологій, техніки, фруктосховища з регульованим газовим середовищем, бази для вирощування грецьких горіхів стала агропромислова компанія «МАЇС». Гостей інформували і відповідали на їхні запитання генеральний директор Сергій Осадчий, його заступник Олександр Самойленко, головний технолог саду Станіслав Мельник. Фахівці прискіпливо оглянули сад у Топилівці, холодильник і лінію виготовлення соку торгової марки «НАЙСІК» у Боровиці, ознайомились з системою вирощування грецьких горіхів і фундука. Всіх вражала глибина знань галузі, нетрадиційні підходи до розв’язання проблем, наполегливість у відпрацюванні вузьких місць. Хтось захоплено кинув фразу: «МАЇС» може все!». А хтось доповнив: «І навіть більше».

DSC_4624

DSC_4979

Слово учасникам конференції.

DSC_5128Володимир Воєводін, технічний експерт компанії «Сингента»:
– «МАЇС» – провідне підприємство в Україні, яке спеціалізується на промисловому вирощуванні яблук. Тут усе вибудувано на базі наукових знань, технічного і бізнесового менеджменту, щоб отримати прибуток і закласти основу на перспективу. Препарати компанії «Сингента» і знання в умілих руках діють ефективно, сприяють отриманню урожаїв високої якості.

 

 


DSC_4818Бейло Цегла, директор «Голланд Плант Україна»:

– Як угорсько-українська фірма з «МАЇСОМ» працюємо загалом чотири роки. А нинішнього року посадили 20 гектарів імунних сортів яблунь. Дуже легко співпрацювати з вашими фахівцями. Якщо їх роботу оцінювати за десятибальною системою, то я б їм дав усі двадцять. Тут усе зроблено ідеально. Саджанці, як діти, ми їх передали в надійні руки, і ви ростите й виховуєте їх надзвичайно вміло.

 

 


DSC_5010Іван Ярмолюк, голова фермерського господарства з Дніпропетровщини:

– І до конференції я вважав, що «МАЇС» є флагманом в Україні з насінництва. А тепер переконався – це вже і лідер у садівництві. «МАЇС» входить до числа провідних підприємств на ринку яблук. Вражають і напрацювання у горіхівництві. Розсадник – це фантастично, в дусі часу. «МАЇС» підтримує славу Черкащини, це серце, це історія України. Захоплений і компанією, і людьми, які тут проживають.

 

 

DSC_4871Віталій Саласенко, фірма «Інсолар-Холод»:
– Ми збудували сховище для зберігання яблук у регульованому газовому середовищі в 2010 році. І з тих пір воно діє безвідмовно, тут надзвичайно технологічне обладнання: газове – голландське, холодильне – німецьке й італійське, діють спеціальні зволожувачі. Система дозволяє зберігати яблука, груші, цитрусові від урожаю до урожаю. Тут же ми встановили голландську лінію сортування потужністю 5 тонн яблук на годину. Отож «МАЇС» оснащено за супер-європейськими стандартами.

 

 

DSC_4745 DSC_4753

 

DSC_4764 DSC_4790 DSC_4793

DSC_4825 DSC_4862

DSC_4822

DSC_4890 DSC_4902

DSC_4930 DSC_4947 DSC_4982

DSC_5030