Без секретів

DSC_5071

Учасники шостої міжнародної конференції «Яблучний бізнес України-2016» окрім масштабів сучасного аграрного виробництва за новітніми технологіями, креативності підходів до розв’язання завдань, відзначили високу ерудицію, фахову підготовку спеціалістів «МАЇСУ» їхнє глибоке проникнення у найдрібніші деталі творення запланованого урожаю, зберігання, реалізації та переробки яблук.

DSC_4910

Станіслав Мельник, головний технолог саду

Посадку нашого імунного саду розпочинали ранньою весною (8-11 березня), як тільки можна було вести роботи в полі. Не було ще у нас ні шпалери, ні крапельного зрошення. Головне – не увійти у квітневу спеку, коли ще не запрацював корінь, сонце підсушує вегетативну частину саджанця. В умовах помірних температур 99 відсотків яблуньок прийнялися і їхні гілки піднялись вже на другу шпалеру.

Важливо правильно і вчасно використати засоби біологічного захисту проти шкідників.  Тоді вони спрацюють.

Один раз довелося застосовувати пестицидно-фунгіцидну групу. Коли дерева викинули розові бутони, стався масовий напад різноманітних брунькоїдів, які могли погубити майбутній урожай.

Із цього ми зробили висновок – система захисту навіть інтенсивного саду має бути інтегрована.

DSC_4702

DSC_4641             DSC_5229

DSC_5027

DSC_4916

 

DSC_4950

DSC_5013

DSC_4944

DSC_4992

DSC_5172

DSC_5161

DSC_5122

DSC_5094

DSC_5084

DSC_5236+