Сезон розпочали вдало

DSC_7876

Сергій Кудь, директор калібрувального заводу

Перші автомобілі, завантажені початками гібридної кукурудзи, прийняли 28 серпня. Зерна в обрушеному стані плануємо отримати в межах 13 тисяч тонн. Нинішні посушливі літо й осінь спричинили ситуацію, що всі гібриди визріли одночасно. А змішувати, скажімо, Моніку з Новим чи іншим гібридом неприпустимо. Довелося додати обертів, щоб на двох приймальних лініях справитись з усіма обсягами.

Постійно вдосконалюємо технологічні процеси. Маємо новинки й цьогоріч. Установили пробовідбірники для визначення середнього зразка кожного гібрида і коду. Цим повністю виключили людський фактор у відборі зразка.
Запустили й нову дільницю міні-калібровки. Тут фахівці програмують технологію переробки, обладнання для роботи. Скажімо, які поставити сита, тощо. Кінцеву якість насіння контролює лабораторія.
Важливою новинкою стало встановлення в лабораторії індивідуальної аспірації. Тепер кожен лаборант, працюючи з протруєним насінням, має захист – персональну витяжку. Фахівці не будуть дихати парами хімікатів.
А попереду в планах будівництво друкарського цеху, спорудження до двох існуючих ще дев’яти силосів для збереження насіння. А за цим велика економія коштів за оренду приміщень та на транспортні витрати.
У нас дружний і відповідальний колектив. Відбір працівників проводимо на конкурсній основі. Разом із сезонними на заводі працює 350 осіб. Це люди з міст Черкаси, Чигирин, Сміла, сіл Білозір’я, Хутори, Степанки, Вергуни. Ось ці люди й високі технології забезпечують якість насіння за схожістю та енергією на сто відсотків, а якість насіння після калібрування у нас визнано найкращою серед європейських виробників.

DSC_8097    DSC_8096

DSC_8095