З насінням MAIS у мене все під контролем

МАЇС: 30 років довіри й визнання

04.02.2022
МАЇС: 30 років довіри й визнання

Компанія «Маїс», яка є лідером українського ринку із виробництва високоякісного насіння гібридів кукурудзи, на початку вересня відзначила 30-річний ювілей із дня  заснування.

Велика кількість аграріїв із різних куточків України прибули в село Мошни, до  парку заміського відпочинку «RIVERWOOD», що на Черкащині, аби привітати працьовитий колектив компанії «Маїс» із визначною подією.

Найщиріші слова подяки гостям висловив засновник компанії, голова ради директорів, її Батько (саме так — із великої літери) та наставник — Сергій Миколайович Терещук:

— Шановні друзі, гості, однодумці, партнери та аграрії, ми дуже вдячні  вам, що в розпалі жнив ви знайшли час завітати до нас, щоб разом відсвяткувати 30-річний ювілей успішної діяльності «МАЇСУ». Для великої історії 30 років — це мить, а в житті кожного з нас — це вагома сторінка.

Наша компанія — ровесниця незалежної України. Саме 30 років тому в мене разом із однодумцями з’явилася ідея, яку дещо пізніше підтримали й інші зацікавлені, — створити сильну компанію, яка може виробляти високоякісне насіння кукурудзи. За 30 років нашої діяльності були й злети, й падіння — явища, цілком властиві для бізнесу. Досягнення нас надихали, а труднощі — навчали стійкості й загартовували в подоланні проблем. Завдяки такій стратегії ми вистояли й нині святкуємо цей ювілей.

Наші гості не випадкові — це ті люди, які допомагали нам зростати, розвиватися, бути кращими впродовж 30 років успішного функціонування. І своїм успіхом ми завдячуємо згуртованому колективу, що весь цей час  неухильно дотримувався чітко визначеного основоположного принципу: працювати для розвитку сільського господарства й успіху аграріїв України. Адже аграрії у нашому розумінні — це потужна частина золотого генофонду українського народу. Тому ми працюємо саме для вас, пропонуючи найкращу продукцію, вирощену на нашій українській землі. Ми вдячні вам за ваші поради, підтримку,  пропозиції і, врешті-решт, за критику, адже в результаті конструктивного діалогу ми знаходимо спільні вирішення тих чи інших проблем.

Особливу подяку хочу висловити своїм друзям-однодумцям, які підтримують мене впродовж усієї діяльності компанії: Олександру  Тарасовичу Самойленку, Василю Петровичу Касьяну, Сергію Вікторовичу Пасєці, Олегу Івановичу Калінчуку. Ці люди були першопрохідцями в нелегкі роки заснування, становлення та розвитку компанії «МАЇС». Уже пізніше долучилася й молодь, власне, так й утворилася наша компанія. Завдяки колективній підтримці, а також розумінню й підтримці власної родини (дружини, доньки та батька), ми вистояли. І тому я радий бачити всіх їх тут на святі. Я радий бачити на святі представників інших насіннєвих та хімічних компаній, із якими ми співпрацюємо.

Власне, ми зібралися, щоб спільно згадати сторінки нашої маленької історії, згадати крилату й амбітну молодість, поділитися приємними спогадами та ще й гарно відпочити.

Дуже хочу також висловити подяку за співпрацю нашим науковцям із Інституту зернових культур  НААН України, адже спільними зусиллями нині в Держреєстрі компанія зареєструвала понад 20 гібридів кукурудзи. Ми раді вітати колег із Міністерства аграрної політики, обласної держадміністрації, адже найкраще працювати тоді, коли складаються довірливі й надійні партнерські стосунки. Саме такі стосунки ми вибудували тут, на Черкащині, де можна успішно займатися бізнесом та меценатством. Тому я бажаю всім вам гарного настрою, великих урожаїв, достойних прибутків, і хай усе буде добре під мирним українським небом.

Таким щирим побажанням завершив своє вітальне слово засновник компанії «Маїс».

Під час візиту гості вкотре особисто могли переконатися у великих досягненнях наполегливої селекційної праці маїсівців, взявши участь у програмі «NoPoli ВСІ СВОЇ», де була представлена лінійка із 27 вітчизняних високоякісних гібридів кукурудзи різної групи стиглості. Також на полі було продемонстровано найбільшу кількість закладених кукурудзяних дослідів за різних варіантів строків сівби, швидкості висівання, густоти стояння, застосованого удобрення тощо. Метою закладання цих дослідних ділянок було наочно показати, як той чи інший гібрид реагує на різні елементи технології, аби аграрії могли впевнено визначити найпридатніші саме для їхнього господарства варіанти гібридів, технологій і досвіду  вирощування.

Під час святкової гала-вечері, яка відбулася в одному з найкращих в Україні банкетних залів, у парку  «RIVERWOOD», команда «Маїсу» отримала від запрошених гостей велику кількість привітань із теплими словами  подяки й побажання подальшого процвітання та успіхів і врученням цінних подарунків компанії-ювілярці.

Історичні віхи 30-річного розвитку та успіху  компанії «МАЇС»

Якщо коротко охарактеризувати 30-річну історію діяльності компанії «Маїс», то це щоденна наполеглива та копітка праця дружного колективу, яка увінчалася великими перемогами та досягненнями в агробізнесі, а саме:

  1. 1991. На аграрній карті Черкащини з’явилася компанія «Маїс», яка відкрила досі невідому сторінку в історії насінництва Центральної України та стала кардинально новим агропромисловим виробництвом.
  2. 1992. Етап доробки насіння на заводі надзвичайно відповідальний та відіграє вирішальну роль у формуванні насіннєвої якості. У прагненні досягти досконалості команда «Маїсу» збудувала власний насіннєвий завод (с. Білозір’я, Черкаська обл.).
  3. 1996. Початок плідної співпраці з провідними вітчизняними науковими аграрними установами: Інститутом зернового господарства УААН (м. Дніпро); Інститутом рослинництва ім. Юр’єва (м. Харків); Інститутом землеробства УААН (м. Київ); Інститутом генетики та фізіології рослин НАНУ (м. Київ).
  4. 1997. Зареєстровано перший гібрид кукурудзи власної селекції Сатурн.
  5. 2009. Створено власний селекційний відділ, до співпраці залучено кращих вітчизняних і зарубіжних фахівців. Програма селекційних досліджень спрямована на створення нових, самозапильних ліній кукурудзи ранньостиглої, середньоранньої та середньостиглої груп стиглості різних генетичних плазм із застосуванням класичних і новітніх селекційних методів.
  6. 2010. Будівництво ще одного найсучаснішого на той час насіннєвого заводу в місті Черкаси.
  7. 2013. Старт програми зрошення.
  8. 2014. Високе визнання результатів компанії на державному рівні: звання «Лідер року», нагорода «Зірка якості».
  9. 2017. Компанія «Маїс» — член Насіннєвої асоціації України.
  10. 2018. Золота медаль за інноваційну політику в технологіях сільськогосподарського виробництва.
  11. 2019. Стратегічна угода з американською компанією «Remington Seeds».

Історію творять люди. У людському сприйнятті 30 років — це найкращий період розквіту сил, коли вже набуто певний досвід, визначено чіткі цілі, є амбітні плани й молодеча сила та  настирливість, що впевнено рухають вперед.  Усе це властиво й для компанії «Маїс», бо вона являє собою міцний, здоровий згуртований колектив, що функціонує як єдиний організм. Тож будьте впевнені, що на цій даті історія діяльності компанії «Маїс» не закінчується. Попереду неодмінно будуть нові виклики й нові рішення їхнього успішного подолання, нові важливі угоди, нові значні досягнення та нові перемоги! Хай все у нас буде МАЇС!

Петро Євич, генеральний директор ТОВ «АгроРось», Черкаська обл.:

— Свою агрономічну кар’єру я розпочинав саме у компанії «Маїс» разом із Сергієм Терещуком. Попри те, що я вже довгий час очолюю  власне господарство,  та все ж я й досі з вдячністю користуюся досвідом, набутим  у «Маїсі».

За 30 років діяльності «Маїсу» найбільше нам подобається дружність та згуртованість колективу й, звісно, їхні вітчизняні гібриди кукурудзи, конкурентність яких на ринку щороку підвищується. Вітаємо «Маїс» із ювілеєм!

Віктор Невірко, ТОВ «Фаворит Агро 2021», Київська обл.:

— Співпрацюємо з «Маїсом» понад десять років. Я особисто ціную в компанії якісні гібриди кукурудзи вітчизняної селекції, зручну та комфортну співпрацю на вигідних умовах. Дуже приємно, що все це стало цілком можливим у нас в Україні, тому бажаю успіхів і процвітання компанії «Маїс», а її колективу — наснаги та здоров’я!

Віктор Лебединський, директор ПСП «Вільшанське», Харківська обл.:

— Компанію «Маїс» знаю із дня її утворення, адже для нас кукурудза є економічно цінною культурою, оскільки маємо досить розвинене тваринництво. Із маїсівських гібридів заготовляємо високоякісний і силос,і корнаж, завдяки яким маємо якісну й поживну кормову базу. Ми раді вітати компанію «Маїс» із 30-річчям, дякуємо колективу за наполегливу працю у створенні якісних гібридів кукурудзи.

Анатолій Дрибас, засновник ФГ «Дрибаса Анатолія Степановича»:

— Я починав працювати у «Маїсі» у 2000-му році керівником структурного виробничого підрозділу. Особисто для мене «Маїс» —  це друга сім’я, адже з цим колективом і понині збереглися дружні партнерські стосунки. З моменту створення власного господарства, а це вже 14 років, я тісно почав співпрацювати із «Маїсом», купуючи гібриди кукурудзи.. По цей день наша співпраця розвивається та міцнішає. «Маїс» — це Україна!

Владислав Черчель, директор Інституту зернових культур НААН України :

— 30 років присутності на ринку — це доволі серйозний успіх. Інститут зернових культур уже близько 20 років співпрацює з компанією «Маїс». І ми пишаємося тим, що на ринку присутні українські компанії, які зацікавлені в розвитку вітчизняних гібридів кукурудзи, як-от «Маїс».

Наші науковці разом із селекціонерами «Маїсу» за роки співпраці вивели чималу кількість спільних гібридів. Ми українці, тому маємо працювати на власну, сильну й незалежну, державу. Адже в такому разі тут залишаються наші податки, тут створюються нові робочі місця.

Тож я бажаю, щоб і надалі компанія «Маїс» успішно розвивалася та просувала вітчизняні гібриди кукурудзи як на внутрішньому, так і на світовому ринках.

This site is registered on wpml.org as a development site.